Yoga Antwerpen
Stacks Image 74016
Stacks Image 74022

        We starten terug vanaf januari.
 
        Boom 3 januari
        Aartselaar 4 januari
        Schoten 8 januari
        Hoevenen 9 januari
        Wuustwezel 10 januari

Beste Yogabeoefenaars,
 
Een prettig einde jaar en onze beste wensen voor 2024.
 
Het grootste geschenk dat we gekregen hebben, is het leven. Het leven zelf is het doel, de reden van het bestaan.
 
Als je echt interesse hebt in jezelf, dan ga je op onderzoek naar de structuur van dat wat we waarnemen en ervaren. Waarnemen (de waarheid tot zich nemen) kan pas zonder vooringenomenheid. Vanuit een hartstocht om inzicht te verkrijgen in de ware aard der verschijnselen. Hiervoor dienen we innerlijk stil te zijn. Dit is yoga.
 
Er zijn o.a. twee belangrijke instrumenten waarover we beschikken (er zijn er meer), namelijk het lichaam en het intellect. Deze twee kunnen ook een hinderpaal zijn.
Yoga leert ons hoe meester te worden over deze twee. Het lichaam is het eenvoudigste, het intellect speelt de mens dikwijls parten. De laatste eeuwen heeft men het mentale verheerlijkt.
Het intellect met zijn opstapeling van ervaringen en kennis heeft maar een zeer beperkte waarde.
Het is steeds dualistisch en vergelijkend en vergelijken leidt tot conflict.
 
Yoga leert ons kijken, om inzicht te verkrijgen in deze structuur. Alles krijgt zo zijn juiste plaats en zo komen we bij onze ware aard, onszelf. Vreugde wordt dan niet meer afhankelijk van dat wat zich voordoet buiten ons.
We leven niet meer vanuit een middelpunt. We zien dat het universum geen middelpunt heeft.
Het oneindige heeft geen centrum.
 
Soham (ik ben Dat)
 
B.  


Edegem


Beste beoefenaars te Edegem. Gezien de zwakke opkomst zijn we tot onze spijt genoodzaakt, na 45 jaar, onze lessen te Edegem te stoppen. Hopelijk kunnen jullie inpikken op één van onze andere locaties. Is dit niet mogelijk en heb je nog tickets dan kunnen deze ingeruild worden tegen online lessen.  


Online lessen

De online lessen blijven uiteraard verder lopen. We merken nog steeds dat er een weerstand is om deel te nemen aan deze lessen. Zij die al een tijdje meedoen, blijven trouw. Het heeft echter vele voordelen. Geen verplaatsing, mogelijkheden om meerdere malen per week te oefenen, voordelig, opgenomen lessen die je steeds kunt volgen op elk tijdstip en vergis je niet, er is ook een interactie onder de deelnemers en met de docent. Er kunnen vragen gesteld worden voor en na. Test het eens uit. De eerste keer is gratis.  


“Duidelijkheid ontstaat als je heel stil bent, als het denken ophoudt met analyseren.”