Yoga Antwerpen

Opleiding Yogadocent

Opleiding to Yogadocent
Klassieke Raja Yoga

Bob Somers Algemeen Yoga Onderwijs vzw

De vraag naar goede yogaleraars wordt steeds groter. Elk fitness-, wellness-, natuur- enz. centrum, organiseert yogalessen. Deze zijn niet altijd van even goede kwaliteit, om het maar zacht uit te drukken. Het woord yoga is hier meestal zelfs misplaatst. Om hieraan iets te veranderen zijn er beter opgeleide leerkrachten nodig.
De opleiding bestaat uit verschillende onderdelen en verloopt over een periode van één jaar. Dit is zeer kort, deze opleiding is dan ook intensief.
De deelnemers moeten niet per definitie de bedoeling hebben om later lessen te geven, maar kunnen deze opleiding ook volgen uit pure interesse. Er moet wel een te bewijzen yogaverleden zijn.

Inhoud

Twee retreats van 14 dagen in Zuid Bourgogne, Frankrijk
Satsangs te Antwerpen
Online lessen met zoom
Onbeperkt wekelijkse lessen in groot Antwerpen (+- 15 lessen per week met feedback van 10 yogadocenten met jaren ervaring in het lesgeven)
Onbeperkt online lessen, inclusief opgenomen lessen (7 lessen per week).

Programma

Filosofie: Yogasutras met als kern Raja Yoga - soorten Yoga - geschiedenis van Yoga - Meditatie als oefening en in de praktijk - Baghavad Gita - Krishnamurti - Oosterse esoterie volgens de yogafilosofie - literatuur.

Fysieke lichaam: anatomie, symboliek, medische problemen, psychosomatiek der verschijnselen.

Chakra’s.

Pranayamas, kriyas, bandhas enz.

Lesgeven: hatha yoga zoals het meestal in een gewone yogales wordt gegeven, asanas met de voordelen en de contra-indicaties en de meest voorkomende problemen.

Kalender binnenkortPrijs alles inbegrepen.
1480€ cursus + 500€ per retreat